Στην Εταιρία Μαυράκη, ο επικεφαλής master blender γνωρίζει πώς να επιλέξει τα κατάλληλα αποστάγματα και να τα αναμίξει για την παραγωγή ενός εξαίσιου ποτού που αποπνέει το μυστήριο της σύνθεσης του. Επίσης επιμελείται ιδιαίτερα της παλαίωσης καθώς και της αλλαγής βαρελιών ώστε να επιτυγχάνεται η ιδανική πρόσμιξη των ποικίλων αποσταγμάτων. Είναι ο κατ’ εξοχήν θεματοφύλακας των πλέον πολύτιμων παραδόσεων και συνταγών, που περνάνε από γενιά σε γενιά και που χωρίς αυτές δεν θα υπήρχε συνέπεια και ομοιομορφία στην τελειότητα που ωριμάζει στα κελάρια τους.

Αυτό το συγκεκριμένο κελάρι εκθέτει σήμερα με υπερηφάνεια φιάλες του 1864, όταν ο Βασίλειος Μαυράκης ίδρυσε στο Άργος τα φημισμένα αποστακτήρια,  τα οποία από τότε φέρουν το όνομά του. Εδώ δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά τα αρχικά αποστάγματα και λικέρ από προσεκτικά διαλεγμένες  τοπικές ποικιλίες αμπελιών και φρούτων που είχαν καλλιεργηθεί με παραδοσιακές μεθόδους και τεχνογνωσία που μας παραπέμπει μέχρι τους ομηρικούς χρόνους. Τα προϊόντα Μαυράκη είναι συνώνυμα με την εξαιρετική ποιότητα και γεύση εδώ και περίπου 150 χρόνια. Σήμερα, η τέταρτη γενιά της οικογένειας, συνεχίζει πιστά και με συνέπεια να παράγει με ακόρεστο ενθουσιασμό και ζήλο, εξαιρετικά προϊόντα ούζου, brandy, λικέρ, τσίπουρου και vodka.

Τα αποστακτήρια Μαυράκη εφαρμόζουν τις παλαιές συνταγές, σε συνδυασμό με την σύγχρονη τεχνολογία και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, με σκοπό να προσφέρουν στον καταναλωτή προϊόντα που να δικαιώνουν την εκατονπενηντάχρονη παράδοση και ικανοποιούν τις πλέον φίνες και εξειδικευμένες  απαιτήσεις στην γεύση. Η μεγάλη φροντίδα για κάθε ένα ξεχωριστά από τα προϊόντα Μαυράκη (brandy, ούζο, λικέρ, τσίπουρο και vodka) έχει ως αφετηρία τη σχολαστική επιλογή των πρώτων υλών, συνεχίζεται με την επιμελημένη απόσταξη και ολοκληρώνεται με τη μακρόχρονη ωρίμανση σε βαρέλια δρυός για το μπράντι, καθώς και σε ανοξείδωτες δεξαμενές ώστε να αναπτύσσει το ούζο το ξεχωριστό του άρωμα  και καταλήγει στον τελικό ποιοτικό και γευστικό έλεγχο.