Ο χρόνος είναι το πιο σημαντικό συστατικό για την παραγωγή σπουδαίων μπράντι, καθώς μαλακώνουν, ωριμάζουν και αποκτούν σύνθετα αρώματα πολύπλοκης γεύσης, ώσπου να φτάσουν στην αποθέωση, δηλαδή το σημείο όπου η μαλακιά υφή του αποστάγματος προβάλλεται παράλληλα με τη φρεσκάδα του φρούτου.

Οι απώλειες αλκοολικού τίτλου κατά την παλαίωση θεωρούνται «σπονδή στους Θεούς».

Τα μπράντι Μαυράκη είναι συνώνυμα με την ευγένεια, την αριστοκρατική κομψότητα, τη φινέτσα και το εκλεπτυσμένο γούστο. Όπως έλεγαν και οι Ευρωπαίοι αριστοκράτες : «Το κλαρέ είναι το λικέρ για τα παιδιά, το πόρτο για τους άνδρες. Όποιος όμως αποβλέπει στο να γίνει ήρωας, πρέπει να πίνει μπράντι».

Τα μπράντι Μαυράκη περιλαμβάνουν τα σήματα Χρυσός  Ατρέας , Λέων, Κρατήρ και Πύλη των Λεόντων.