Η ποτοποιία Μαυράκη ειδικεύεται στην παραγωγή Ούζου, ποτό με βάση τον γλυκάνισο, μάραθο, το οποίο είναι ευρύτατα διαδεδομένο και καταναλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Το ούζο είναι ένα ισχυρό αλκοολούχο απόσταγμα, αλλά γλυκόπιοτο και απαλό, κάποτε θεωρούμενο ως υποκατάστατο του αψεντιού.

Η ευγενική αλλά μεστή γεύση του οφείλεται στον ελληνικό ήλιο και στό μεσογειακό κλίμα, πού ωριμάζουν τα καλύτερα μπαχαρικά και βότανα που μεγαλώνουν στο ελληνικό χώμα όπως ο γλυκάνισος , ο μάραθος, ο κορίανδρος, η εξαιρετική Μαστίχα από τά μαστιχόδενδρα της Χίου και, άλλοι 15 αρωματικοί καρποί και σπόροι. Η γνώση των αναλογιών των διαφόρων σπόρων, η προσεκτική απόσταξη και η επιλογή μόνο της «καρδιάς» του αποστάγματος δημιουργούν την ισορροπία αρώματος και γεύσης πού είναι απαραίτητη για εκλεπτυσμένη απόλαυση.

Η σύγχρονη μέθοδος απόσταξης του ούζου αναπτύχθηκε κυρίως τον 19ον αιώνα , μετά την ελληνική ανεξαρτησία. Από τότε οι παραγωγοί Ούζου ανέπτυξαν τη μέθοδο απόσταξης σε χάλκινα αποστακτήρια, με συναπόσταξη των σπόρων και διαχωρισμό των «ουρών» και «κεφαλών» και χρήση μόνο της «καρδιάς» στην δεύτερη απόσταξη.

Το 1989 με βάση τον Ευρωπαικό Κανονισμό 1576/89, η Ελλάδα κέρδισε το δικαίωμα να χαρακτηρίζει το ούζο ως αποκλειστικά ελληνικό προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) , καθεστώς αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ούζο aperitif             ούζο mistral             ούζο kalimera             ούζο surfine